Word buurtverbinder

Word buurtverbinder in je eigen buurtje!

Per juni 2020 hebben wij het werk voortgezet van het spontane initiatief Coronahulp Zuilen. Wat we doen kun je lezen op deze website. Zin om mee te helpen? We willen het initiatief duurzaam en sterk maken. We zoeken daarom meer buurtbewoners die een rol willen spelen in dit burennetwerk! We zoeken buurtverbinders die willen helpen bij het bij elkaar brengen van burenhulp en sociaal contact, en als ambassadeur van het Burennetwerk een verbindende rol willen spelen in hun eigen buurtje. Iets voor jou? Meld je dan aan als buurtverbinder voor bijvoorbeeld de Zwanenvechtbuurt, Schaakwijk, De Driehoek, Duyfhuysbuurt, Queeckhovenbuurt of Groen Zuilen.

Wat ga je doen?
Vind jij het leuk om contact te leggen en buurtbewoners onderling te verbinden? Als buurtverbinder in het Burennetwerk help je bij het koppelen van vraag en aanbod van burenhulp en burencontact in jouw nabije omgeving. Met behulp van een digitaal matchingssysteem beoordeel je binnen gekomen vragen en zorg je voor een goede matching met een actieve buur, die in het systeem heeft opgegeven wat hij of zij voor een ander wil doen. Je houdt in de gaten of de match goed verloopt. En als een vraag oplossen binnen de wijk niet lukt, zorg je ervoor dat de vragende buur geholpen wordt door een stedelijke vrijwilligersorganisatie, zoals bijvoorbeeld bij U-Centraal. Je voert gesprekken met nieuwe actieve buren en bekijkt hoe zij hun kwaliteiten kunnen inzetten in hun buurt.

Wat heb je in huis?
Je bent de ambassadeur en het visitekaartje voor het Burennetwerk. Je kunt actief bouwen aan warme relaties met mensen in de wijk. Je bent goed op de hoogte van wat er in de wijk speelt of wil dit graag leren. Je hebt een open en positieve houding als je met mensen samenwerkt, het maakt hierbij niet uit met wie dat is. En je hebt goede communicatieve en coördinerende vaardigheden. Je wilt je voor tenminste een jaar verbinden. Je bent 2-4 uur per week gemiddeld beschikbaar, in het begin iets meer.

Facilitering
Buurtverbinder ben je samen met een team van coördinatoren, andere buurtverbinders en actieve buren in jouw wijk. Je kunt gebruik maken van verschillende gratis trainingen, onder andere in het digitale matchingssysteem, gespreksvoering, of het (her-)kennen van problemen en de daarbij helpende aanpakken.
Voor je rol is een kleine vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Wil jij als buurtverbinder meewerken aan een duurzaam Burennetwerk en het contactpersoon zijn voor jouw buurt? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar info@burennetwerkzuilen.nl of bel voor meer vragen met Ady Hoitink: 06-55137717.
Hip Utrecht
Burennetwerk Zuilen is lid van HipHelpt Utrecht

Burennetwerk Zuilen

Burennetwerk Zuilen is een wijknetwerk voor informatie, burencontact en praktische hulp.
© 2021 Burennetwerk Zuilen  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep