Iets doen in je straat of buurt

Een fijne buur ben je al als je goed met de mensen in je straat omgaat, elkaar groet, af en toe een praatje maakt en niet voor rommel of geluidsoverlast zorgt. Ook hoef je heus niet iedereen aardig te vinden, maar je discrimineert niet en probeert neutraal of vriendelijk te zijn tegen iedereen. Maar wat als je nou wat meer wil?  

Creatief verbinden met je buurtgenoten
Een mens is zo rijk als zijn netwerk. Gewoon een praatje maken is dus het devies. Iemand zei ooit: als iedereen aan beide kanten 3 buren eens op de koffie uitnodigt, heeft élke Zuilenaar een netwerk.

Je kunt gewoon meedoen met een feestje, drie stoeptegels voor je huis omtoveren in een tuintje, of een bankje voor je deur zetten. Kleine behulpzaamheid die leuke contacten oplevert, is bijvoorbeeld het uitlenen van spullen via Peerby of het reageren op een oproep op onze facebooksite of Nextdoor. Wil je meer? Organiseer een rommelmarktje, een kledingruilactie, een spontane buurtbarbecue. Zet een minibiebje voor je huis en meld hem hier. Of doe met je straat mee aan ‘Zuilen Plandelt’,  ‘Guerilla Gardening’ of ‘het bankjescollectief’. Er zijn vele mogelijkheden. Je kunt ook iemand uit je buurt helpen die worstelt met eenzaamheid.

Hier vind je tips daarvoor
 

Buurtbemiddeling
Heb je problemen met je buren en weten jullie het samen niet meer op te lossen? Buurtbemiddelaars kunnen helpen om er samen uit te komen.
De voordelen van buurtbemiddeling zijn dat buren:
Conflicten zelf oplossen;
Communicatie herstellen;
De leefbaarheid van de buurt, wijk en gemeente verbeteren.
Je kunt je trouwens ook laten trainen om zelf (buiten je eigen buurt) buurtbemiddelaar te worden. U Centraal ondersteunt op goede wijze een grote groep Utrechters die vrijwillig optreden als buurtbemiddelaar.

Infosheets
-
Je straat vergroenen
-
Een buurtfeest organiseren
-
Een initiatief nemen
-
Meepraten over je buurt
-
Mobiel podium lenen
Hip Utrecht
Burennetwerk Zuilen is lid van HipHelpt Utrecht

Burennetwerk Zuilen

Burennetwerk Zuilen is een wijknetwerk voor informatie, burencontact en praktische hulp.
© 2021 Burennetwerk Zuilen  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep