33053-Moestuin beginnen? win-win tuin in de aanbieding

Wanneer geplaatst:

4 februari 2022

Aantal vrijwilligers nodig

1
Een meneer van 65 (wonende in betonbuurt) zoekt iemand die zijn grote tuin wil gebruiken om in te tuinieren. De tuin is naar schatting 40m2. Zijn eigen gezondheid is niet meer optimaal waardoor hij zijn tuin zelf niet kan onderhouden en gebruiken. Dit geeft meneer veel stress omdat het tuinonderhoud vanuit zijn huurcontract verplicht is. We zijn op zoek naar een buurt die het leuk vindt voor zichzelf in een tuin te werken bijvoorbeeld om groenten te kweken zodat we een win win situatie kunnen creëren: een moestuin voor een buur en voor meneer geen zorgen meer dat hij op zijn kop krijgt van de woningbouw.

Meneer heeft geen familie of vrienden die dit kunnen doen. Hij heeft niet de financiële middelen om een tuinman in te huren. Wel is de tuin onlangs door vrijwilligers via Present ontdaan van onkruid en wortels. mene Het gaat mn om het verwijderen van onkruid en te voorkomen dat de tuin opnieuw overwoekert.
Mogelijk levert het het meneer die vrij geïsoleerd is meteen wat gezelligheid op maar dat is niet het eerste doel, meer bijvangst.

Hip Utrecht
Burennetwerk Zuilen is lid van HipHelpt Utrecht

Burennetwerk Zuilen

Burennetwerk Zuilen is een wijknetwerk voor informatie, burencontact en praktische hulp.
© 2022 Burennetwerk Zuilen  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep