Zuilen heeft veel te bieden voor kinderen en jongeren. Maar je moet het wel even weten te vinden. Wat is er te doen op het gebied van sport, cultuur, clubs, natuur, huiswerkbegeleiding en hulp? In januari 2018 hebben we dit in een leuk klein boekje verzameld. Download het hier.

Hieronder vind je de belangrijkste algemene informatie.

Bijvoorbeeld: creatieve workshops van Wunderle

Kortingen op lesgeld, kleding of materialen

Als je een U-Pas hebt, kun je gebruik maken van het Kindpakket. Hieruit mag je contributie betaald worden voor bijvoorbeeld sport, dans- of muziekles. Ook bijzondere schoolkosten, een fiets of een laptop voor school kun je hiervan binnen bepaalde regels betalen. Het Kindpakket is afhankelijk van je leeftijd en ligt tussen €150 – €575 per jaar (van 1 juli – 30 juni).

Aanvraag doen bij een kinderfonds

Wie een U-Pas heeft, kan daarnaast ook terecht bij het Jeugdcultuurfonds of het Sportattributenfonds. Voor bijzondere schoolkosten kun je bij de stichting Leergeld terecht. Al deze fondsen zijn te vinden op de website Kansen voor alle kinderen.
Jij of je ouders hebben een ‘intermediair’ nodig die een aanvraag voor je kan doen. Dat kan via het Buurtteam Zuilen of via Me’kaar. Boudewijn Roeterink en Sushma Bhatti van stichting Me’kaar staan voor je klaar. Ook voor het fonds Kinderhulp (bijzondere behoeften of financiële problemen). Bel voor een aanvraag: 06-30 07 15 28.

Speeltuin de Watergeus

Speeltuin de Watergeus is een grote, veelzijdige speeltuin aan de Boisotstraat in Geuzenwijk. Alle middagen open tot 17.00, in de zomer tot 18.00. Maandag, dinsdag en donderdag zijn ze open vanaf 14.00, op woensdag en vrijdag vanaf 12.00 en in het weekeinde vanaf 13.00. Op maandag is het JOU jongerenwerk aanwezig tussen 18.00 – 19.30. Volg speciale activiteiten op facebook.