Wat is Burennetwerk Zuilen?

Wat is Burennetwerk Zuilen?

Zuilen deelt informatie en burenhulp

In het Burennetwerk delen we informatie over alle activiteiten, diensten en hulp in de wijk. Het Burennetwerk Zuilen maakt het je ook makkelijk om een oproepje te plaatsen voor hulp, vrijwilligers of spullen. En als je zelf iets wilt doen voor je buurt, vind je via het Burennetwerk de weg naar heel veel mogelijkheden.

Zowel voor een kort klusje, als voor langdurige verbinding. ‘Zuilen Deelt’ betekent: voor iedereen in onze mooie wijk. Voor arm of rijk, oud en jong, ziek of gezond en waar je wieg ook stond. En omdat het in je eigen buurt is, draag je bij aan een gezellige en verbonden wijk voor iedereen. Meld je aan. We komen ook graag met je in contact als je al iets doet voor de wijk.

Iedereen kan deler worden in de facebookgroep burennetwerkzuilen, informatie vinden op www.burennetwerkzuilen.nl en zich met zijn mailadres abonneren op de digitale nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina). Ook zijn er folders, artikelen in huis-aan-huis-bladen en diverse ontmoetingen.

Nieuwsbrief ontvangen? scroll naar beneden!

Word buurtverbinder!

Word buurtverbinder!

Wil jij zelf bijdragen aan een verbonden buurt? Meld je dan aan als buurtverbinder. Dat is iemand die het leuk vindt om contact te leggen en buurtbewoners onderling te verbinden. Dit contactpersoon voor zijn eigen straat of flat wil zijn. Of die een groep mensen, een aantal straten of een buurtje van Zuilen goed kent. We kennen al heel wat buurtmakers en sleutelfiguren in de wijk, en hopen dat ze zichzelf ook aanmelden als buurtverbinder. We komen ook graag in contact met initiatieven zoals een straatwhatsapp- groep of buurpagina waar buren proberen om méér voor elkaar te betekenen.

Als buurtverbinder in het Burennetwerk help je bij het koppelen van vraag en aanbod van burenhulp. Of je helpt een buur de weg te vinden naar een activiteit of zorgverlener in de wijk. Je kunt op meer manieren buurtverbinder zijn: als straatcontactpersoon, als vrijwilliger voor een informatiepunt in het buurthuis, door ouderen in de wijk te bezoeken of als spil in een bewonersorganisatie.

Buurtverbinders komen bij Burennetwerk Zuilen een aantal keer per jaar bij elkaar en hebben toegang tot training en ondersteuning en de complete ‘sociale kaart’ van de wijk.

Interesse? Mail naar info@burennetwerkzuilen.nl of bel Ady Hoitink (06-55137717)

Verslag 2017

Verslag 2017

tekst volgt

Partners

Partners

Burennetwerk Zuilen werkt graag samen met organisaties en bewoners die bijdragen aan een fijne buurt. Onze intentie is altijd om elkaar te versterken. Onze vaste partners zijn:

Zo is Zuilen

Me’kaar Utrecht sociaal makelaars

Buurtteam Zuilen

Gezondheidsnetwerk Zuilen GEZ

Toekomstplannen 2018-2019

Toekomstplannen 2018-2019

In 2017 zijn we gestart als “kwartiermakers”, ruimtemakers in de wijk. In 2018 bouwen we verder aan deze website, de facebookgroep, de groep buurtverbinders en het ondersteunen van initiatieven uit de wijk. Nieuwe zaken die we oppakken zijn:

 • We gaan een maandelijkse nieuwsbrief voor deelnemers van het Burennetwerk maken;
 • We gaan circa 5 gezellige “Zuilen Deelt-Café’s” organiseren. Tijdens zo’n café presenteren initiatieven uit de wijk zich rondom een thema.
 • We bouwen de groep buurtverbinders uit. Die organiseren training op verzoek voor elkaar. En starten met een inloopspreekuur ergens op een ontmoetingsplek in de wijk.
 • We bouwen aan een zo compleet mogelijke sociale kaart die niet alleen op deze site te vinden is, maar ook op alle andere relevante wijksites van bewoners en professionals.
 • We organiseren mee aan de Culturele Zondag (22/4)
 • We geven folders met wijkinformatie uit rondom thema’s op de sociale kaart.
 • We gaan steeds actiever bemiddelen naar burenhulp.
 • We bouwen aan burenhulpdiensten als daar behoefte aan is (bijv. vervoer, klussen in huis, koken).
 • We helpen een wijkredactie opstarten in coproductie met Zo is Zuilen zodat het Zuilens Magazine een doorstart krijgt.
Stuurteam

Stuurteam

Het Burennetwerk Zuilen is een activiteit van de Stichting Kracht van Zuilen. In het ‘stuurteam’ van het Burennetwerk zitten Esther Kersten, Mariska van der Steege, Femmianne Bredewold en Ady Hoitink (kwartiermaker).

De professionele organisaties Me’kaar, Buurtteam en GEZ denken 4x per jaar mee in het ‘ontwikkelteam vakmensen’.

Het communicatieteam bestaat uit Claudia Meijers, Esther Kersten, Ady Hoitink en een heel stel correspondenten.

De trekker van de sociale kaart (de flyers maar ook de rubriek op deze site) is Moniek Lorwa.

We werken aan het vormen van een aantal zichzelf organiserende teams  o.a. voor:

 • buurtverbinders (coördinator: Mariska van der Steege)
 • sociale kaart (coördinator: Moniek Lorwa)
 • e-nieuwsbrief, website en algemeen communicatiebeleid (coördinator: Claudia Meijers)
 • Zuilen Deelt Café (coördinator gezocht!)
 • bemiddeling voor burenhulp (coördinator gezocht!)

Als je wilt weten wat de andere activiteiten van de Kracht van Zuilen zijn, neem dan eens een kijkje op www.krachtvanzuilen.nl en www.debeatrixzuilen.nl

Contact? Ja, graag!