Zuilen deelt informatie en burenhulp

In het Burennetwerk delen we informatie over alle activiteiten, diensten en hulp in de wijk. Het Burennetwerk Zuilen maakt het je ook makkelijk om een oproepje te plaatsen voor hulp, vrijwilligers of spullen. En als je zelf iets wilt doen voor je buurt, vind je via het Burennetwerk de weg naar heel veel mogelijkheden.

Zowel voor een kort klusje, als voor langdurige verbinding. ‘Zuilen Deelt’ betekent: voor iedereen in onze mooie wijk. Voor arm of rijk, oud en jong, ziek of gezond en waar je wieg ook stond. En omdat het in je eigen buurt is, draag je bij aan een gezellige en verbonden wijk voor iedereen. Meld je aan. We komen ook graag met je in contact als je al iets doet voor de wijk. www.burennetwerkzuilen.nl of bel Ady Hoitink, 06 – 551 377 17.

Iedereen kan deler worden in de facebookgroep burennetwerkzuilen, informatie vinden op www.burennetwerkzuilen.nl en zich met zijn mailadres abonneren op de digitale nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina). Ook zijn er folders, artikelen in huis-aan-huis-bladen en diverse ontmoetingen.

Of… je wordt zelf buurtverbinder!

Wil jij zelf bijdragen aan een verbonden buurt? Meld je dan aan als buurtverbinder. Dat is iemand die het leuk vindt om contact te leggen en buurtbewoners onderling te verbinden. Dit contactpersoon voor zijn eigen straat of flat wil zijn. Of die een groep mensen, een aantal straten of een buurtje van Zuilen goed kent. We kennen al heel wat buurtverbinders die zichzelf (nog) niet zo noemen! We komen ook graag in contact met initiatieven zoals een straatwhatsapp- groep of buurpagina waar buren proberen om méér voor elkaar te betekenen.

Als buurtverbinder in het Burennetwerk help je bij het koppelen van vraag en aanbod van burenhulp. Of je helpt een buur de weg te vinden naar een activiteit of zorgverlener in de wijk. Je kunt op meer manieren buurtverbinder zijn: als straatcontactpersoon, als vrijwilliger voor een informatiepunt in het buurthuis, door ouderen in de wijk te bezoeken of als spil in een bewonersorganisatie.

Buurtverbinders komen bij Burennetwerk Zuilen een aantal keer per jaar bij elkaar en hebben toegang tot training en ondersteuning en de complete ‘sociale kaart’ van de wijk.

Lijkt dit je wat?

Mail dan naar info@burennetwerkzuilen.nl of bel met Mariska van der Steege (06) 35 11 54 29.